• Ceníky našich služeb
  • Přihláška ke stravování
  • Kontakty
  • Povinně zveřejňované informace
Školní jídelna Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace

Školní jídelna Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace

  • Ceníky našich služeb
  • Přihláška ke stravování
  • Kontakty
  • Povinně zveřejňované informace

Velikonoční povídání

V Peru chodí lidé do kostela čtyřiadvacet hodin denně. Na Velký pátek dodržují půst. Jedí jen polévku připravenou z vody a brambor. Velikonoční týden představuje vrchol náboženských svátků.

V peruánském městě Ayacucho je možné se setkat s jedním z největších zpodobnění utrpení, smrti a zmrtvýchvstání Krista.

Na Velikonoční neděli v Peru servírují hned 12 chodů.

Nejoblíbenější z nich je tzv. chiriuchu*, což je směs sušeného obilí a různých druhů mas.

Ve dvanácti-chodovém menu nechybí pečené morče s bylinkovou nádivkou, zeleninová polévka, ryba s pikantní omáčkou z plodů moře, nakládaná jehněčí srdce, smažená brambora plněná zeleninou, smažené banány, vařená kukuřice či bramborová kaše s krevetami.

Smažené morče se obvykle marinuje v některém z tradičních peruánských piv vyrobených z fermentované kukuřice.

*Zdroj foto: https://www.perurail.com/blog/chiri-uchu-learn-how-to-cook-the-iconic-dish-of-corpus-christi/


April 6, 2022

Provoz o velikonočních prázdninách 2022

Provoz v listopadu 2022

  • Aktuální jídelníčky
  • Elektronické přihlašování a odhlašování
  • Výdejní doby obědů
  • Alergeny
  • Legislativní rámec ALERGENŮ

O NÁS

  • Náš stávající kolektiv
  • Naše činnosti
  • ORGANIZACE ŠJ
  • Pracujte s námi u nás…

ČLEN ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Kategorie příspěvků

O NÁS

  • Náš stávající kolektiv
  • Naše činnosti
  • ORGANIZACE ŠJ
  • Pracujte s námi u nás…
Veškerá práva vyhrazena
Proudly powered by WordPress | Theme: Neblue by NEThemes.
  • Polski